کد مطلب: 117504
افزايش نرخ، رانندگان تاکسي را خوشحال نمي کند!
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1258

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، قصه تکراري گران شدن نرخ کرايه تاکسي ها در سال جديد، باز هم تنشي اجتماعي در بين مردم و رانندگان تاکسي ايجاد کرده است اما رانندگان تاکسي از ناوگاني سخن مي گويند که علاوه بر فرسودگي هيچ گونه حمايت مالي در به روز رساني و نوسازي آن نمي شود. اين در حالي است که رييس کميسيون حمل و نقل ترافيک شوراي شهر تهران معتقد است " ما شبکه تاکسيراني را يک شبکه خصوصي مي دانيم بنابراين قيمت تمام شده را بايد به طور طبيعي دريافت کنند".

شمارش معکوس براي اجراي افزايش نرخ کرايه حمل و نقل عمومي در پايتخت در حالي به شمارش افتاده است که رانندگان تاکسي در سطح شهر اين افزايش نرخ کرايه را دليلي براي بهبود وضعيت ناوگان نمي دانند. روزگاري بود که شايد رانندگان تاکسي علي رغم بي نظارتي هاي مديريت شهري افزايش کرايه مسافر در طول روز را درآمدي براي خانواده محسوب مي کردند و شايد در برخي موارد رانندگان تاکسي هاي عمومي تنها به سرويس دهي در ساعاتي محدود بسنده مي کردند. اما امروز آن طور که ادعا مي کنند مجبورند روزانه بين ?? تا ?? ساعت کار کنند اما درآمدشان فقط صرف استهلاک و هزينه هاي جاري خودرو مي شود.

اين موضوع چند سالي است که با افزايش تورم و قيمت لوازم و قطعات خودرو صداي رانندگان تاکسي را درآورده است. "علي" راننده خطي ونک – مهرشهر است که در گفتگو با افکارنيوز مي گويد: زماني بود در خط درون شهري کارمي کردم و برايم مهم نبود که چند ساعت کارکردم، نرخ کرايه چقدر بالا برود سود است، اما امروز به اين فکر مي کنم که چطور کار کنم که از درآمدم براي مخارج معيشتي ام چيزي بماند.

وي به هزينه هاي بالاي خودرو و قطعات گران اشاره مي کند و مي افزايد: قبل از عيد لاستيک ماشينم را ??? هزار تومان خريده ام اما امروز رفته ام ??? هزار تومان مي فروشند. مگر من در ماه چقدر درآمد دارم که در فاصله يک ماه ??? هزار تومان بيشتر بايد براي خريد لاستيک پول بدهم. مگر در طول يکماه مسافر من زياد شده يا کرايه هم زياد مي شود؟

افزايش نرخ کرايه دردي از راننده تاکسي دوا نمي کند.

ترابي ديگر راننده اين خط با تاکيد بر اين موضوع مي گويد: وقتي لاستيک فرقان ?? هزار تومان باشد چه انتظاري از لاستيک پژو داريد؟ افزايش کرايه فرقي به حال ما ندارد. فکري به حال خودروهايمان بکنند. خودروي بنده فرسوده است هر روز هم مي گويند بايد نوسازي کنند اما چه خودرويي مي دهند؟ آيا بهتر از اين است؟ هزينه اش را مي توانم با اين تورم بدهم؟

اين راننده که به ظاهر سابقه بالايي هم دارد، اظهار مي کند: شرکت تعهدي را قبول مي کند، اما هيچ کاري نمي کند. سال هاي خيلي قبل لاستيک يا قطعات ديگر خودرو را به رانندگان تاکسي مي دادند اما معلوم نشد چه شد. درست است لاستيک ها خوب نبود اما ديگر براي يک ماه فاصله ??? هزارتومان گران تر نشده بود.

راننده ديگري با انتقاد از نحوه توزيع و سهميه بنزين تاکسي ها ادامه مي دهد: ما مجبوريم روزانه ?? ليتر سهميه روز را استفاده کنيم. در غير اين صورت مي سوزد. چرا بايد اين طور باشد. ما هرکدام مشکلات خاص خودمان را داريم. اگر يک روز تاکسي تعميرگاه باشد. ديگر نمي شود از سهميه بنزين استفاده کرد. مگر چقدر درآمد داريم که بخواهيم بنزين آزاد بزنيم.

اين صحبت ها در حالي بيان مي شود که رانندگان تاکسي از ? هفته پيش بدون برچسب تعرفه قيمت و با قيمت هاي سال قبل سرويس دهي دارند. صفدري يکي از رانندگان پايانه ونک نيز در اين خصوص مي گويد: روز آمدند برچسب نرخ کرايه جديد را چسباندند، فردا نشده برداشتند. مردم و ما چه تقصيري داريم. تورم و گراني ها براي مردم است.

وي مي گويد: اما مردم مراعات مي کنند. بيشتر مسافران با اينکه هنوز نرخ جديد ابلاغ نشده است، کرايه امسال را حساب مي کنند. ولي باز هم اين حساب و کتاب ها با دخل و خرج ما رانندگان جور در نمي آيد.

اما اين موضوع در بين مسافران تاکسي در شهر تهران يکسان نيست. زهرا بختياري مسافر خطي گيشا – فلکه دوم صادقيه وقتي با واکنش راننده تاکسي در مقابل پرداخت کرايه به نرخ معمول مواجه شد، به افکارنيوز گفت: اين که کرايه تاکسي را بدون اعلام تاکسيراني از مسافر دريافت مي کنند، تخلف است. هر روز در رسانه ها مي گويند تاکسي ها حق افزايش قيمت ندارند از آن طرف تاکسي ها خودسرانه عمل مي کنند. وي مي افزايد: علاوه براينکه تاکسيراني نظارتي بر تاکسي هاي عمومي ندارد بلکه نطارتي هم بر تاکسي هاي شخصي نيست و هر قيمتي که دوست دارند را مي گيرند.

طبيعي است که تاکسيراني به عنوان يک شبکه اي خصوصي قيمت تمام شده خدمات را دريافت کند

اين شرايط درحالي با رييس کميسيون حمل و نقل ترافيک شوراي شهر تهران مطرح مي شود که وي معتقد است تاکسيراني يک شبکه خصوصي است و وظيفه نظارت و مديريت را بر عهده دارد. احمد دنيامالي دراين باره مي گويد: ما دنبال اين موضوع هستيم که امکاناتي را تهيه کنيم تا کمکي براي تاکسيران ها باشد. در بحث هاي بيمه تکميلي و خدمات رفاهي براي خانواده ها هم اقداماتي انجام شده و اين هم بايد در نظر داشت که ما شبکه تاکسيراني را يک شبکه خصوصي مي دانيم بنابراين قيمت تمام شده را بايد به طور طبيعي دريافت کنند. انتظار هم غير از اين نخواهد بود. اما قطعا در کنار اين، کمک هايي بايد دريافت کنند تا خدمات رساني در اين شبکه مختل نباشد.

وي در خصوص کمک هاي دولتي به بخش قطعات خودروهاي تاکسي نيز اين طور عنوان مي کند: برآيند مساعدت ها، برآيند خوبي نيست. قبل از اين هم لاستيک مي دادند اما راننده ها اعتراض داشتند که لاستيک ها کيفيت خوبي ندارند و درجه ?هستند. به هرحال تجربه خوبي را در مساعدت ها نداريم بنابراين فکر مي کنيم شرايطي ديگري را بايد فراهم کنيم مثل اينکه وام و تسهيلات مالي در اختيار رانندگان بگذاريم تا بتوانند خودروها را به روز و ايمني خودرو را بالا ببرند.

دنيامالي به تعداد تاکسي هاي فرسوده در شبکه تاکسيراني اشاره کرده و مي افزايد: از ??هزار خودرو تاکسي، ? هزار خودرو پيکان هاي فرسوده هستند که بايد از شبکه خارج شوند. تعداد بالايي خودرو از رده خارج و مستهلک داريم که به اين ها وام مي دهيم.

ما معتقديم که در اين شرايط دولت و بانک ها بايد با ارائه تسهيلات کمک کنند تا ناوگان را نوسازي کنيم.

اما اين گفته هاي رييس کميسيون حمل و نقل ترافيک شوراي شهر تهران نه تنها نمي تواند در اجرا کمکي به تاکسيران ها باشد بلکه آنها را در پروسه اي اداري رها خواهد کرد تا در مشکلات عديده ي خود مشغول باشند. با اين روند مردم هستند که هزينه نوسازي ناوگان را در دراز مدت پرداخت مي کنند اما هزينه اي که نه به ترافيک و نه به آلودگي هواي تهران کمک خواهد کرد.

با اين حال در اين مدت که نرخ کرايه هاي تاکسي ابلاغ نشد اما بودند کساني که به نرخ سال پيش کرايه مي گرفتند و بودند هم کساني که با توجيهاتي از جمله خريد قطعات گران قيمت خودرو در سال جديد، کرايه ها را بالاتر از حد معمول مي گرفتند. اما سوال اينجاست که داستان راننده هاي تاکسي و افزايش کرايه هاي هر ساله تا چه وقت به اين شکل ادامه خواهد يافت. آيا مي توان راهي يافت تا تنش هاي اجتماعي متاثر از افزايش کرايه هاي حمل و نقل عمومي به نزاع و درگيري نينجامد؟ يادمان باشد بي اعتمادي مردم در حوزه حمل و نقل نه تنها ضربه به مسائل اجتماعي مي زند بلکه اين بي اعتمادي از ضريب مشارکت مردم در حل معضلات حمل و نقل شهري از جمله آلودگي هوا و ترافيک مي کاهد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html